Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Γερμανοί


«Λάδι στη φωτιά» των σχέσεων της Ελλάδας με τη Γερμανία, μία μόνο ημέρα
μέρα μετά τη συμφωνία του Eurogroup,  έριξαν την Τετάρτη ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο κανάλι ARD, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα θα καταβληθεί σε δόσεις και αφού η ελληνική κυβέρνηση εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε, ενώ σημείωσε με νόημα ότι προσπαθεί να μην χάσει την υπομονή του.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά με το αν χάνει την υπομονή του με τους Έλληνες, απάντησε: «Προσπαθώ να μην τη χάσω. Αλλά έχω την εντύπωση ότι οι αρμόδιοι στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και όσοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Eurogroup έχουν πράγματι αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης».

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ακόμη ότι συμφωνήθηκε αυστηρή επιτήρηση για την Ελλάδα και δημιουργήθηκε ειδικός συμψηφιστικός λογαριασμός, προκειμένου «να μην εκπορεύεται πλέον από την Ελλάδα κίνδυνος αποσταθεροποίησης της Ευρωζώνης».

Πάντως, ο Γερμανός υπουργός έκανε λόγο για μια «σειρά σοβαρών αποφάσεων» που έλαβε το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα, όπως η μείωση του κατώτατου μισθού, την οποία χαρακτήρισε απαραίτητη, καθώς, όπως είπε, «η Ελλάδα είναι υπερβολικά ακριβή σε ό,τι αφορά το εργασιακό κόστος».

«Δεν θα δεχτούμε άλλους εκβιασμούς από την Ελλάδα» είπε από την πλευρά του, μιλώντας σε εκδήλωση των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) ο Φίλιπ Ρέσλερ, ενώ ζήτησε από τη χώρα μας να εφαρμόσει «επιτέλους» τις μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

«Δεν θα δεχτούμε άλλους εκβιασμούς. Καμία παροχή χωρίς αντιπαροχή και αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «η Ελλάδα επανειλημμένα απλώς μας καθησυχάζει. Ακόμα και μια αναπτυσσόμενη χώρα κάνει περισσότερα. Έτσι όμως δεν θα μπορέσει να αυξηθεί η οικονομική ανάπτυξη».

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Ρέσλερ έρχονται σε μια περίοδο που οι σχέσεις της Αθήνας με το Βερολίνο δείχνουν να βαίνουν προς εκτόνωση, ειδικά μετά και την έγκριση της συμφωνίας για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

Δεν αποκλείεται, βέβαια, ο Γερμανός αντικαγκελάριος και ηγέτης του FDP να επιδιώκει, με τη σκληρή του ρητορική κατά της Ελλάδας, να ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματός του, τα οποία, δημοσκοπικά, ελάχιστα και σπανίως υπερβαίνουν το 2%...



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...