Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στην Αργεντινή


Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στην Αργεντινή

Ο μέχρι τώρα απολογισμός από το πολύνεκρο δυστύχημα
που σημειώθηκε από τον εκτροχιασμό ενός συρμού του προαστιακού σιδηρόδρομου στο σταθμό Once του Μπουένος Άιρες κάνει λόγο για 49 νεκρούς και 600 τραυματίες.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 8 το πρωί, όταν το τρένο μπήκε χωρίς να φρενάρει και χτύπησε με ταχύτητα περίπου 20 χιλιομέτρων στο προστατευτικό πλαίσιο.

Ο μηχανοδηγός του τρένου, στο οποίο επέβαιναν 2.000 άτομα, τραυματίστηκε αλλά κατάφερε να βγει από τα συντρίμμια με τη βοήθεια των πυροσβεστών.

Περισσότερα από 20 ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή του σταθμού. Πολλοί από τους τραυματίες δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου ενώ όσοι ήταν πιο σοβαρά μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα της αστυνομίας σε νοσοκομεία.

«Ο θόρυβος ήταν τρομακτικός. Το τρένο δεν φρενάρισε. Είδα ανθρώπους τραυματισμένους στο λαιμό, στα χέρια, στα πόδια» είπε ένας επιβάτης, ο Πέδρο Φουέντες.

Η σιδηροδρομική γραμμή Σαρμιέντο, μήκους σχεδόν 70 χιλιομέτρων, συνδέει το σταθμό Once, στο κέντρο της πρωτεύουσας, με τα δυτικά, πυκνοκατοικημένα προάστια του Μπουένος Άιρες. Τα τρένα της γραμμής αυτής μεταφέρουν κάθε χρόνο περίπου 130 εκατ. επιβάτες.

«Ήμουν μαζί με τους γιους μου, 6 και 4 ετών. Σε κλάσμα δευτερολέπτου χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Δεν ξέρω πώς βγήκαμε έξω» αφηγήθηκε μια γυναίκα.

Για το δυστύχημα διεξάγεται έρευνα από την υπηρεσία συντήρησης δήλωσε ότι «τα φρένα είχαν λασκάρει γιατί δεν γίνονταν επενδύσεις στη γραμμή αυτή».





newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...