Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Εκατοντάδες τραυματίες από σύγκρουση τρένου

Εκατοντάδες τραυματίες από σύγκρουση τρένου

Αμαξοστοιχία που μετέφερε 2.000 επιβάτες συγκρούστηκε το πρωί στο προστατευτικό πλαίσιο, στο τέρμα της αποβάθρας σε σιδηροδρομικό σταθμό του Μπουένος Άριες τραυματίζοντας τουλάχιστον 340 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Χουάν Πάμπλο Σκιάβι, υπάρχουν 340 πολυτραυματίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν αναφερθεί νεκροί. Οι περισσότεροι φέρουν μώλωπες, ωστόσο κάποιοι έχουν τραυματιστεί στο θώρακα.



«Ορισμένοι έχουν εγκλωβιστεί μέσα στα βαγόνια. Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν νεκροί. Το τρένο μπήκε στο σταθμό με ταχύτητα 20 χιλιομέτρων την ώρα και χτύπησε στον προφυλακτήρα» εξήγησε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο σταθμό 11, όπου έγινε το ατύχημα.


 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το τρένο, που μετέφερε 2.000 επιβάτες, παρουσίασε κάποιο πρόβλημα στο σύστημα πέδησης.

«Το ατύχημα είναι πολύ σοβαρό. Τα βαγόνια σφήνωσαν το ένα με το άλλο. Ένα μπήκε σε βάθος έξι μέτρων μέσα στο μπροστινό του. Όλα έχουν καταγραφεί σε βίντεο και θα τα μελετήσουμε» πρόσθεσε ο υπουργός.



«Υπάρχουν άνθρωποι που αιμορραγούν και έχουν κατάγματα. Το τρένο ήταν γεμάτο. Εγώ ήμουν στο βαγόνι όπου μπορείς να έχεις μαζί και το ποδήλατό σου. Οι άνθρωποι ήθελαν να βγουν έξω με κάθε τρόπο» είπε σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ένας από τους επιβάτες του τρένου. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν τη διάσωση του μηχανοδηγού, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στα συντρίμμια, καθώς και την απομάκρυνση επιβατών πάνω σε φορεία.



Στις 13 Δεκεμβρίου 2011 εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 212 τραυματίστηκαν όταν δύο τρένα και ένα λεωφορείο συγκρούστηκαν σε μια ισόπεδη διάβαση στη συνοικία Φλόρες, στα δυτικά του Μπουένος Άιρες.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...