Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Απορρίφθηκε η προσφυγή Άκη για μείωση της εγγύησης


Απέρριψε ο ειδικός εφέτης ανακριτής, Θ. Κανελλόπουλος, την προσφυγή που
είχε καταθέσει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, ζητώντας να μειωθεί η εγγύηση, ύψους 150.000 ευρώ -περιοριστικός όρος που του είχε επιβληθεί μετά την απολογία για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. 

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει καταβάλει το ποσό της εγγυοδοσίας έως την ερχόμενη Τρίτη. 

Στον Άκη Τσοχατζόπουλο είχε επιβληθεί εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ και του είχε απαγορευθεί η έξοδός του από τη χώρα, αμέσως μετά την απολογία του στον κ. Κανελλόπουλο για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες το 2010 (χρήση το 2009). 

Ακόμη, έχει δεσμευθεί και το πολυτελές νεοκλασικό ακίνητό του στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο δεν φέρεται να είχε δηλώσει.

Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο πόθεν έσχες κρίθηκε ως ανειλικρινές μετά το πόρισμα της επιτροπής ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής. Σύμφωνα με το πόρισμα αυτό, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, τα 150.000 από τα οποία δηλώνει ότι προέρχονται από τη λήψη δύο δανείων.

Πάντως, η πλευρά του πρώην υπουργού υποστηρίζει πως το σπίτι δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010 και ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην Επιτροπή της Βουλής που, κατά την άποψή του, δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...