
Υλικά
Για 8-10 άτομα:
2 πακέτα μπισκότα για μιλφέιγ
Ζεστή Κρέμα:
3 ποτήρια γάλα
5 κουταλιές σούπας γεμάτες κορν φλάουρ
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
3 βανίλιες
5 κουταλιές σούπας γεμάτες κορν φλάουρ
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
3 βανίλιες
Κρύα Κρέμα:
1 βούτυρο
2 αυγά
2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
1 βούτυρο
2 αυγά
2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
Για τη σαντιγύ:
250 ml κρέμα γάλακτος (35%)
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλιά γλυκού εσάνς βανίλιας
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλιά γλυκού εσάνς βανίλιας
Εκτέλεση
Φτιάξτε ένα υπέροχο Μιλφέιγ εύκολα και γρήγορα!
Για την προετοιμασία της ζεστής κρέμας, βράζουμε και αφού κρυώσει αυτή η κρέμα ρίχνουμε 3 βανίλιες και ανακατεύουμε. Το μυστικό είναι αυτή κρέμα, να βγεί πολύ σφικτή, αφού κρυώσει.
Για την προετοιμασία της ζεστής κρέμας, βράζουμε και αφού κρυώσει αυτή η κρέμα ρίχνουμε 3 βανίλιες και ανακατεύουμε. Το μυστικό είναι αυτή κρέμα, να βγεί πολύ σφικτή, αφού κρυώσει.
Για την κρύα κρέμα του μιλφέιγ μας, χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τα 2 αυγά και 2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη στο μίξερ και αφού χτυπήσουμε καλά, προσθέτουμε την ζεστή κρέμα (αφού έχει κρυώσει) κατόπιν ανακατεύουμε πολύ
καλά να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
καλά να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
Έπειτα στο μίξερ για τη σαντιγύ προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει μία κρεμώδης υφή.
Έπειτα χωρίζουμε κατά μήκος τα μπισκότα στη μέση και στρώνουμε – μπισκότα -κρέμα – μπισκότα – κρέμα- μπισκότα- σαντιγί και πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα και κανέλα.
Το μυστικό σε αυτό το γλυκό είναι , να βγεί σφικτή η κρέμα και για να μην σας μαλακώσουν τα μπισκότα , στρώνετε λίγες ώρες πριν σερβίρετε τις κρύες κρέμες και σαντιγί.
Την επόμενη μέρα το γλυκό εξακολουθεί και είναι τέλειο απλά μαλακώνουν αρκετά τα μπισκότα.
ΠΗΓΗ: sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου