Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα για το «ΗΛΙΟΣ»

Να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα για το «ΗΛΙΟΣ»
Αναγκαία θεωρεί την άμεση δημοσιοποίηση του πορίσματος της
Ερευνητικής Επιτροπής για την αεροπορική τραγωδία με την πτώση του αεροπλάνου της εταιρείας «ΗΛΙΟΣ», σύμφωνα με το Δημοκρατικό Συναγερμό.

«Η διαφάνεια είναι το ελάχιστο που η πολιτεία οφείλει στους συγγενείς των νεκρών, αλλά και στην κοινωνία ως σύνολο», δηλώνει ο ΔΗΣΥ με ανακοίνωσή του.

«Εάν παρά ταύτα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση δεν δημοσιοποιήσουν άμεσα το πόρισμα Καλλή, λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις των άλλων πολιτικών δυνάμεων, θα επιδιώξουμε τη δια νομοθετικής ρυθμίσεως δημοσιοποίηση του πορίσματος».

Όπως αναφέρει ο ΔΗΣΥ, η χθεσινή απαλλακτική για τους κατηγορουμένους απόφαση του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας «ξεκάθαρα δεν ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας».

«Τα ερωτήματα για το ποιος φταίει παραμένουν, διότι ούτε η κοινωνία ούτε εμείς θα ανεχθούμε να εξελιχθεί ο θάνατος 121 ανθρώπων σε έγκλημα χωρίς τιμωρία», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι θα αναμένει τις επόμενες κινήσεις της Νομικής Υπηρεσίας στην υπόθεση,«ευελπιστώντας ότι θα ληφθούν οι αποφάσεις και θα δρομολογηθούν ενέργειες, που, αυτήν τη φορά, θα οδηγήσουν στην τιμωρία των υπευθύνων».



newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...