Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Πιτούλες στο τηγάνι

Πιτούλες στο τηγάνι

Μια παρά πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε κάτι γλυκό ή αλμυρό. Μοιάζει πολύ με
κρέπα ως προς τον τρόπο κατασκευής.
Μια ωραία ιδέα για να φτιάξετε πρωινό στον αγαπημένο σας ή στην οικογένειά σας, Κυριακή πρωί.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα γάλα
1 αυγό
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με αναδευτήρα το αλεύρι με το γάλα. Προσθέτουμε το αυγό και το αλάτι. Ο χυλός για τις πιτούλες μας είναι έτοιμος.
Τις πιτούλες μπορούμε να τις κάνουμε αλμυρές ή γλυκές.
Στις αλμυρές προσθέτουμε φέτα ή οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας μας ( κατά προτίμηση τυριά που λιώνουν και μετά δεν σκληραίνουν), ζαμπόν, μανιτάρια …….
Στις γλυκές προσθέτουμε μήλο, μπανάνα ή τις φτιάχνουμε σκέτες και προσθέτουμε μερέντα ή μέλι.
Αφού αποφασίσουμε αν θα τις κάνουμε γλυκές, αλμυρές ή και τα δύο, ακολουθούμε την εξής διαδικασία.
Βάζουμε σε ένα τηγανάκι μικρό, σαν αυτό που κάνουμε τις κρέπες λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε λίγο από το χυλό και στη συνέχεια τα τριμμένα τυριά ή ότι άλλο αποφασίσουμε να βάλουμε. Όταν ψηθεί από τη μια μεριά το αναποδογυρίζουμε να ροδοκοκκινήσει και από την άλλη.
Για τις γλυκές πιτούλες βάζουμε στο τηγάνι βούτυρο, μήλο ψιλοκομμένο, λίγη ζάχαρη, στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο από το χυλό και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
Mama mia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...