Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Πέπλο χειμώνα σε όλη την Κύπρο


Για πρώτη φορά φέτος το άσπρο πέπλο του χιονιού έκανε την εμφάνισή του στο Τρόοδος.

Λευκωσία: Καταρρακτώδεις βροχές, τσουχτερό κρύο, ισχυροί άνεμοι και
ένας συννεφιασμένος ουρανός, ήταν το χειμωνιάτικο σκηνικό που κάλυψε τη Δευτέρα όλη την Κύπρο, ενώ στο Τρόοδος έπεσαν και τα πρώτα χιόνια, καθώς από νωρίς το πρωί σημειώνεται ελαφρά χιονόπτωση. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και το βράδυ ήταν οι έντονες και παρατεταμένες βροχές, οι καταιγίδες και οι σφοδροί άνεμοι (που έφταναν και τα 6 μποφόρ) , με τη θερμοκρασία να βρίσκεται σε πιο χαμηλά επίπεδα για την εποχή.

Λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων η ορατότητα στο οδικό δίκτυο ήταν μειωμένη.

Πολλά αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς το διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας αναγκάστηκαν, λόγω των καιρικών συνθηκών, να προσγειωθούν στην Πάφο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε αρκετές κλήσεις κυρίως στην επαρχία Λάρνακας.

Η Μετεωρολογική Λειτουργός Α’ Στάλω Παπαχριστοδούλου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η περιοχή μας επηρεάστηκε από βαρομετρικό χαμηλό που τώρα κινείται ανατολικά και χθες Δευτέρα σημειώθηκαν έντονες βροχές, καταιγίδες και σφοδροί άνεμοι.

Είπε ότι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα Τρίτη, θα είναι όμως ελαφρώς πιο ήπια, καθώς το σύστημα που επηρεάζει την Κύπρο κινείται ανατολικά.

Ωστόσο, οι επόμενες μέρες θα συνεχίσουν στο ίδιο χειμερινό σκηνικό, ενώ την Παρασκευή μπορεί και να έχουμε ακόμα πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία είπε ότι είναι 4-6 βαθμούς πιο κάτω από την κανονική για την εποχή και σήμερα στη Λευκωσία θα κυμανθεί στους 16 βαθμούς και στα παράλια στους 17.

Η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λίζα Κεμιτζή, δήλωσε ότι η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για άντληση νερών από υπόγεια και πλημμυρισμένους δρόμους και για προβλήματα που προκλήθηκαν από πτώσεις δέντρων, με την πλειοψηφία των κλήσεων να προέρχεται από την επαρχία Λάρνακας. 

Από το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι στις περιοχές που σημειώνονται βροχοπτώσεις καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω της ολισθηρότητας του οδικού δικτύου.

Τη\ Δευτέρα το απόγευμα λόγω των καιρικών συνθηκών είχαν παρουσιαστεί προβλήματα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με αποτέλεσμα έξι αεροσκάφη να προσγειωθούν στην Πάφο, μεταξύ των οποίων και αυτό που μετέφερε τον Αντιπρόεδρο της Κένυας, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η προγραμματισμένη για χθες συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το πτητικό πρόγραμμα διεξάγεται από το βράδυ κανονικά.



philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...