Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Έπεσε πολύ ξύλο στη Θεσσαλονίκη…

Έπεσε πολύ ξύλο στη Θεσσαλονίκη…

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τα επεισόδια στην πορεία μαθητών – φοιτητών στη Θεσσαλονίκη από
 indymedia:
Την πέσαν χωρίς κανένα απολύτως λόγο στην πορεία όταν βρισκόταν στην Τσιμισκή. Την έσπασαν και ένα κομμάτι 50 ατόμων κατευθήνθηκε προς Πλ. Ελευθερίας. Οι υπόλοιποι στα στενά Τσιμισκή με Λαδάδικα.
Έπειτα ξανα ανασυγκροτήθηκε η πορεία και ανέβηκε από την αριστοτέλους στο Άγαλμα Βενιζέλου, όπου έχει στηθεί μικροφωνική.
Δεν ξέρουμε ακόμη κάτι για τραυματίες ή για προσαγωγές.
Όποιος κόσμος μπορεί ας κατέβει στο αγ Βενιζέλου.
Από τηλεφωνική ενημέρωση, άγρια επίθεση της αστυνομίας σήμερα, στην φοιτητική πορεία, όταν αυτή προσπάθησε να κρεμάσει ένα πανό στο τεχνικό επιμελητήριο.
5 Διμοιρίες που από πριν είχαν προσπαθήσει να κυκλώσουν την πορεία άρχισαν να επιτίθενται με λύσσα, χτυπώντας με τα γκλομπ και πετώντας χημικά.
Διέλυσαν την πορεία στα δύο, ποδοπάτησαν δύο συναγωνιστές της εαακ και στην συνέχεια κυνήγησαν και τα δύο κομμάτια της πορείας με γκλοπ και χημικά για αρκετά μεγάλη απόσταση, μέχρι την Αριστοτέλους όπου και ενώθηκε ξανά η πορεία και καλεί σε νέα διαδήλωση στις 6μιση το απόγευμα.
Και τα γεγονότα με χρονολογική σειρά:
15.22: Οι δυνάμεις των ΜΑΤ πραγματοποιούν επίθεση με χημικά, κρότου λάμψης και βίαια χυπήματα των γκλοπς στην φοιτητική πορεία προκειμένου αυτή να διαλυθεί.
15.26: Συνεχίζονται οι επιθέσεις της αστυνομίας με κρότου λάμψης, δακρυγόνα και γκλόμπ. Μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας χτυπήθηκε σοβαρά στο κεφάλι από αστυνομικούς και τη παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σημειώνεται ότι η επίθεση της αστυνομίας ήταν απολύτως αναίτια και άκρως βίαιη.
15.35: Η πορεία έχει ανασυγκροτηθεί στο ύψος της οδού Αγ. Σοφίας.
15.40: Η πορεία κατευθύνεται από την Αριστοτέλους προς την Εγνατία και το άγαλμα Βενιζέλου ενώ είναι πλαισιωμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δικύκλων των ομάδων «Ζ» και «Δ».
16.15: Η πορεία κατέληξε στο ‘Αγαλμα του Βενιζέλου όπου και θα παραμείνουν τα φοιτητικά μπλοκ μέχρι τη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων, των εργαζομένων και των συνελεύσεων γειτονιάς.
16.30: Πριν λίγη ώρα η αστυνομία προσήγαγε ένα φωτογράφο επειδή έπαιρνε πλάνα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ στο τμήμα Λ. Πύργου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...