Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Δήμος Θεσσαλονίκης: Καταστροφή του πρώτου περιπτέρου [φωτο]


Δήμος Θεσσαλονίκης: Καταστροφή του πρώτου περιπτέρου [φωτο]


Ξεκαθάρισμα με τα περίπτερα που λειτουργούν κάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης αφού
έχει διαπιστωθεί στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν 1445 περίπτερα αντί 988.
Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην αποξήλωση του πρώτου περιπτέρου από τα συνολικά δεκατέσσερα που προγραμματίζεται να απομακρυνθούν το προσεχές διάστημα από το κέντρο της πόλης.
«Ο αριθμός των περιπτέρων καθορίζεται με διοικητικές πράξεις, οι οποίες καθορίζουν ότι για το Δήμο Θεσσαλονίκης πρέπει ναι λειτουργούν 988 περίπτερα. Κατά παράβαση τους η προηγούμενη Νομαρχία, η οποία είχε τότε την ευθύνη είχε δώσει 1445 άδειες. Τα επιπλέον 457 περίπτερα που λειτουργούν θα τα ελέγξουμε ώστε να διαπιστωθεί για ποια από αυτά οι ιδιοκτήτες τους έχουν πάψει να ενδιαφέρονται, ποια είναι κλειστά και ποια εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών, ώστε να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα» δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης, που τονίζει πάντως ότι “ως προς τον τελικό αριθμό των περιπτέρων θα υπάρξει σχετική διαβούλευση με τους εκπροσώπους του κλάδου».
Υπό εξέταση βρίσκονται επίσης και τα περίπτερα που λειτουργούν ως σούπερ-μάρκετδημιουργώντας συχνά πρόβλημα ανταγωνισμού με τα καταστήματα, καθώς διαθέτουν άδεια λειτουργίας για συγκεκριμένα τετραγωνικά, η οποία όμως καταστρατηγείται από ορισμένους ιδιοκτήτες. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος, ο δήμος Θεσσαλονίκης, βρίσκεται σε διαβούλευση με τους ιδιοκτήτες και τους ενοικιαστές των περιπτέρων, προκειμένου να βρεθούν κοινές συντεταγμένες και να συμφωνηθούν λύσεις.
Το πρώτο περίπτερο ξηλώθηκε χθες επί της οδού Μητροπόλεως 129-131, απελευθερώνοντας τον κοινόχρηστο χώρο και καθιστώντας ευκολότερη την μετακίνηση των πεζών. Η δικαιούχος του περιπτέρου, του οποίου άδεια εκμετάλλευσης ανακλήθηκε και καταργήθηκε η θέση του περιπτέρου στο συγκεκριμένο σημείο της οδού Μητροπόλεως ενώ η δικαιούχος μετακόμισε σε άλλη θέση στην οδό Καραολή Δημητρίου 229 στην Σταυρούπολη.
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες της αντιδημαρχίας θα προχωρήσουν στην αποξήλωση άλλων 13 περιπτέρων, για τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποξήλωσης καλωδίων και μετρητών από την Δ.Ε.Η. σε εφαρμογή σχετικών αποφάσεων του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη κατά το 2011 και σύμφωνα με τις νέες αρμοδιότητες του νόμου «Καλλικράτης».












































ΠΗΓΗ: seleo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...