Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρίς μαθητές η μαθητική παρέλαση!


Θα είναι ίσως η πρώτη φορά στα χρονικά που δε θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση (φωτογραφία αρχείου).

Λευκωσία: Καμιά γιορτή δεν θα γίνει σήμερα στα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης, για
την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, αλλά ούτε και η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, με βάση τις οδηγίες που έδωσε η ΟΕΛΜΕΚ στα μέλη της. 
Για το όλο θέμα ρωτήθηκε ο πρόεδρος της Οργάνωσης των καθηγητών, Δημήτρης Ταλιαδώρος, ο οποίος επικαλέστηκε τις αποφάσεις της παγκύπριας συνδιάσκεψης των γενικών αντιπροσώπων. 

Βάσει του σχετικού ψηφίσματος, είπε, οι καθηγητές απέχουν από όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα όπως είναι οι εκδηλώσεις, γιορτές, συνέδρια, επιμορφώσεις κοκ. 

Ειδικά για την παρέλαση, ο κ. Ταλιαδώρος παραδέχτηκε ότι σύμφωνα με την πιο πάνω απόφαση «ούτε παρέλαση θα γίνει» αφού οι καθηγητές δεν θα προετοιμάσουν τους μαθητές τους. Σε περίπτωση πάντως, που η ΟΕΛΜΕΚ δεν αναθεωρήσει τις αποφάσεις της, θα είναι ίσως η πρώτη φορά στα χρονικά που δε θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση. 

Όσο για τις εκδηλώσεις για την 1η Οκτωβρίου, το μόνο που επιτρέπει η Οργάνωση στα μέλη της είναι να διαβάσουν, κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας, το μήνυμα του υπουργού Παιδείας μέσα στις τάξεις. Ο κ. Ταλιαδώρος ρωτήθηκε και για το κατά πόσο το υπουργείο θα πρέπει να προχωρήσει σε περικοπές μισθών από εκείνους τους φιλόλογους καθηγητές που τυγχάνουν απαλλαγής από διδακτικά καθήκοντα για να προετοιμάσουν τις σχολικές εκδηλώσεις, από τη στιγμή που δεν θα πραγματοποιηθούν. Απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν παράλογο και εξήγησε πως οι φιλόλογοι έκαναν τη δουλειά τους, προετοίμασαν τις εκδηλώσεις, απλώς βάσει οδηγιών της ΟΕΛΜΕΚ δεν μπορούν να τις υλοποιήσουν. 

Πόσο θα κρατήσει το μέτρο της αποχής από οποιαδήποτε εξωδιδακτική δραστηριότητα; Ο επικεφαλής των καθηγητών υποδεικνύει ότι στις 6 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει εκ νέου το ΚΔΣ της Οργάνωσης για να επανεξετάσει την κατάσταση και να καθορίσει τα επόμενα βήματά του. 

Να σημειωθεί ότι στα Δημοτικά οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας θα διεξαχθούν κανονικά.





philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...