Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΙΚΑ: Λεφτά για συντάξεις ώς το τέλος του έτους

ΙΚΑ: Λεφτά για συντάξεις ώς το τέλος του έτους

Λεφτά υπάρχουν ώς το τέλος του έτους για τις συντάξεις του ΙΚΑ. Οπως δήλωσε στην εκπομπή του Σκάι «Πρώτη γραμμή» ο πρόεδρος του Οργανισμού 
Ροβέρτος Σπυρόπουλος, υπάρχει σχεδιασμός που εγγυάται τις συντάξεις μέχρι το τέλος του 2011.«Χρειάστηκαν διορθωτικά μέτρα και πρωτοβουλίες που φέρνουν πρόσθετους πόρους καθώς και προγράμματα για τη ρύθμιση παλαιών οφειλών των επιχειρήσεων», σημείωσε. «Θα διασφαλίσουμε τη δυνατότητα απρόσκοπτης παροχής των κύριων συντάξεων».
«Από τα μέτρα θα εξασφαλίσουμε πάνω από 400 εκατ. ευρώ», σημείωσε, ενώ τόνισε ότι η μεγαλύτερη απώλεια πόρων προέρχεται από τον χώρο της οικοδομής. Ο κ. Σπυρόπουλος ανακοίνωσε ότι το ΙΚΑ θα προχωρήσει σε δανεισμό με δύο repos των 300 εκατ. ευρώ για περαιτέρω ρευστότητα και πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου εστάλησαν ειδοποιητήρια σε 300 επιχειρήσεις, των οποίων η συνολική οφειλή φτάνει τα 2 δισ. ευρώ.
«Προσδοκούμε έσοδα γύρω στο 1,3 δισ. ευρώ. Για όσες επιχειρήσεις δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους, θα εφαρμόσουμε αναγκαστικά μέτρα όπως κατάσχεση περιουσίας και το μπλοκάρισμα των λογαριασμών στις τράπεζες.
Είναι σκληρό μέτρο που θα εφαρμοστεί απόλυτα», προειδοποίησε.
kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...