Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Aegean την Τετάρτη στη Λάρνακα

Οι επιβάτες αναχώρησαν για τον προορισμό τους γύρω στις 15:40 το απόγευμα με άλλο αεροσκάφος της εταιρείας.

Λάρνακα: Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας πραγματοποίησε την Τετάρτη το πρωί αεροσκάφος Airbus Α 320 της αεροπορικής εταιρείας Aegean, όταν
διαπιστώθηκε πρόβλημα στο σύστημα αναδίπλωσης των τροχών του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος με κωδικό Α3921, με 150 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα αναχώρησε γύρω στις 10:20 το πρωί για προορισμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, όταν κατά την απογείωσή του ο πιλότος αντιλήφθηκε πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα για την αναδίπλωση των τροχών του αεροσκάφους. 

Ο πιλότος επικοινώνησε αμέσως με τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Λάρνακας απ' όπου έλαβε οδηγίες να υπερίπταται της περιοχής προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον οι τροχοί αναδιπλώθηκαν αφού το ηλεκτρονικό σύστημα έδειχνε ότι οι τροχοί είχαν αναδιπλωθεί. Ωστόσο από το έδαφος οι τεχνικοί του Πύργου Ελέγχου έβλεπαν ότι οι τροχοί δεν είχαν επανέλθει στη θέση τους. 

Τελικά ύστερα από πτήση 40 περίπου λεπτών πάνω από το αεροδρόμιο Λάρνακας, ο πιλότος έλαβε οδηγίες για προσγείωση του αεροσκάφους. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά γύρω στις 11:40 το πρωί, αφού πρώτα λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή προσγείωσή του. 

Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος και παρέμειναν για μερικές ώρες στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου και αναχώρησαν για τον προορισμό τους γύρω στις 15:40 το απόγευμα με άλλο αεροσκάφος της εταιρείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...