Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Λούφα με εντολή Διοικητή !

Λούφα με εντολή Διοικητή !

Κλειστό λόγω καύσωνα παρέμεινε χθες το γραφείο του ΟΑΕΕ στη Σύρο κατόπιν
εντολή του Διοικητή του Οργανισμού
- Καμία ενημέρωση για τους ασφαλισμένους του ταμείου που ταλαιπωρήθηκαν μέσα στη ζέστη για να βρουν την πόρτα κλειστή, αφού οι υπάλληλοι είχαν πάρει ανέλπιστο ρεπό!
Το Ελληνικό Δημόσιο σε όλο του το μεγαλείο! Η συγκεκριμένη φράση είναι από τις πιο ήπιες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να περιγράψουμε το χθεσινό περιστατικό με το γραφείου του ΟΑΕΕ στη Σύρο.
Σύμφωνα με εντολή του Διοικητή του Ασφαλιστικού Οργανισμού των ελεύθερων επαγγελματιών, το γραφείο της Σύρου, προφανώς και όλης της χώρας, παρέμεινε χθες κλειστό λόγω καύσωνα!!! Λούφα και ανέλπιστο ρεπουδάκι δηλαδή, με εντολή του διοικητή!
Δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας όταν δεχτήκαμε τηλεφώνημα από αγανακτισμένο ασφαλισμένο του ταμείου που ταλαιπωρήθηκε μέσα στη ζέστη για να κάνει τη δουλειά του και βρήκε την πόρτα κλειστή. Ακόμα μεγαλύτερη όμως ήταν η έκπληξη μας όταν βρεθήκαμε στο γραφείο του ΟΑΕΕ της Σύρου και αντικρίσαμε την κλειστή πόρτα και ένα σημείωμα να αναφέρει:
«Το γραφείο έκλεισε λόγω καύσωνα κατόπιν εντολής διοικητού»!
Αφόρητη η ζέστη στα κλιματιζόμενα γραφεία…
Το συγκεκριμένο κωμικοτραγικό περιστατικό αποδεικνύει περίτρανα τη νοοτροπία και τον τρόπο λειτουργίας που διέπει τις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες. Νοοτροπία που ταλαιπωρεί τον πολίτη και έχει μεγάλο ποσοστό ευθύνης για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.
Δηλαδή, τόσο δύσκολο θα ήταν για τους εργαζόμενους του ΟΑΕΕ να δουλέψουν στο γραφειάκι τους υπό τη δροσιά του κλιματιστικού; Τόσο αφόρητες ήταν οι συνθήκες; Τι να πουν δηλαδή και άλλοι εργαζόμενοι που δούλεψαν χθες στην ύπαιθρο, κάτω από τον καυτό ήλιο με θερμοκρασίες ερήμου!
Επίσης, την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι ασφαλισμένοι που μετέβηκαν στο γραφείο για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις και αντίκρισαν μία κλειστή πόρτα δεν την υπολογίζει κανένας;
Δυστυχώς όμως, σ’ αυτή τη χώρα οι τελευταίες γενιές μεγάλωσαν με τη νοοτροπία του «μπες παιδί μου στο Δημόσιο να βολευτείς». Ένας δημόσιος φορέας που μπορεί μόνο να χαρακτηριστεί ως «δυσκίνητο τέρας». Τέρας λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού υπηρεσιών και υπαλλήλων και δυσκίνητο λόγω των ρυθμών… χελώνας με τον οποίο διεκπεραιώνονται ακόμα και οι πιο απλές υποθέσεις. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί αυτή η χώρα πάει κατά διάολου…
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Κοινή Γνώμη (Δημήτρης Ζολώτας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...