Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Όλα τα νεότερα στοιχεία που αφορούν τον δράστη της «διπλής» σφαγής στη Νορβηγία

Όλα τα νεότερα στοιχεία που αφορούν τον δράστη της «διπλής» σφαγής στη Νορβηγία

Στους 92 νεκρούς ανέρχεται πλέον ο απολογισμός απ τη
διπλή φονική επίθεση χθες Παρασκευή στην περιοχή του Οσλο. Στη θερινή κατασκήνωση της νεολαίας των Εργατικών σκοτώθηκαν 85 άνθρωποι κι άλλοι επτά στο κέντρο του Οσλο απ την πολύ ισχυρή έκρηξη της βόμβας, σε πολύ κοντινή απόσταση απ την έδρα της κυβέρνησης.
«Είναι η χειρότερη σφαγή, που έγινε στη χώρα μας απ το τέλος του Β’ Παγκόσμιου πολέμου» τονίζεται, σήμερα, σε ένα ευρύ φάσμα του νορβηγικού Τύπου.
Ο Μπέχρινγκ Μπρέιβικ: ένα πρώην μέλος ακροδεξιού κόμματος της Νορβηγίας.
Εχουν απαγγελθεί κατηγορίες, γι αμφότερα τα συμβάντα, σε βάρος 32χρονου άντρα, «ενός πρώην μέλους» όπως προκύπτει απ τις νεότερες πληροφορίες, «του ακροδεξιού ‘Κόμματος της Προόδου’, συγκεκριμένα της νεολαίας του».
Τα στοιχεία του 32χρονου, πλην της φωτογραφίας του, δεν δίνονται στη δημοσιότητα, απ την αστυνομία στο Όσλο.
Το ανωτέρω κόμμα αναφέρεται στο ανακοινωθέν του: «στον Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, που ανήκε στον κομματικό μηχανισμό απ το 1999 έως ότου διαγράφηκε, στη διάρκεια του 2006, ασχολούμενος με τα θέματα της νεολαίας κατά την τριετία 2002-2004″.
Το ίδιο κόμμα χαρακτηρίζει «συνεσταλμένο» τον Μπέχρινγκ Μπρέιβικ.
Τα γραπτά μένουν
Ο συλληφθείς έγραψε το 2009 στην ιστοσελίδα δημόσιου διαλόγου www.document.no τα εξής χαρακτηριστικά :
«Το πρόβλημα με το ‘Κόμμα της Προόδου’ έγκειται στη διαχρονικότητα… δηλαδή με τη δίψα που έχει να ικανοποιεί τις πολυπολιτισμικές προσδοκίες και τα αυτοκτονικά ιδεώδη του ανθρωπισμού,… με πολλούς τρόπους έρριξε το μωρό με το νερό του λουτρού»(…).
Στη σελίδα του στο Facebook, ο ίδιος αυτοχρακτηρίζεται «συντηρητικός»-»Χριστιανός».
«Λυπήθηκα, όταν πληροφορήθηκα ότι το πρόσωπο αυτό υπήρξε ανάμεσά μας» ανέφερε, σήμερα στα νορβηγικά μμε, ο εκπρόσωπος του ‘Κόμματος της Προόδου’, Σιβ Γένσεν.
Το νορβηγικό υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα, έκτακτα, σε πλήρη σύνθεση, ενώ τις προηγούμενες ώρες υπήρξαν συσκέψεις του πρωθυπουργού Γενς Στόλτενμπεργκ με βασικούς υπουργούς (Υγείας, Δικαιοσύνης) της κυβέρνησης των Εργατικών.
Δηλώσεις της καγκελαρίου Μέρκελ
Στο Βερολίνο η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στηλίτευσε, σήμερα, «το μίσος για τον άλλο», αποδίδοντας η ίδια εκεί το αίτιο της «διπλής» σφαγής στην περιοχή του Οσλο χθες Παρασκευή.
«Δεν μπορεί επακριβώς να γνωρίζουμε, τί οδήγησε στο έγκλημα…Ομως όπως λέγεται, ‘το μίσος είναι μια αιτία’. Αυτό το μίσος για τον άλλο, που παρουσιάζεται και δρα με τρόπο διαφορετικό, το μίσος αυτό που αποτελεί για όλους εμάς τον κοινό εχθρό. Οσοι πιστεύουν στην Ελευθερία, στο σεβασμό, στη δυνατότητα της συλλογικής ειρηνικής διαβίωσης, θα πρέπει να καταπολεμήσουν το μίσος αυτό»

tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...