Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Κύπρος:Ξεκίνησε το πλοίο με τις ηλεκτρογεννήτριες από την Ελλάδα



Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε
στις 11.55 χθες το βράδυ από την Ελλάδα με κατεύθυνση την Κύπρο το πρώτο, από τα τέσσερα συνολικά πλοία με ηλεκτρογεννήτριες που θα σταλούν στο νησί, με συνολική δυναμικότητα παραγωγής 70 Μεγαβάτ.
Ο κ. Πασχαλίδης ενημέρωνε τους βουλευτές μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, η οποία πραγματοποίησε το πρωί επίσκεψη στο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας.
Τόσο ο Υπουργός Εμπορίου όσο και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Λευτέρης Χριστοφόρου και ο Διευθυντής Διαχείρισης Συστήματος Μεταφοράς (ΔΣΜ) Χρίστος Χριστοδουλίδης έκαναν έκκληση στον κόσμο για εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς η παραγωγή είναι μειωμένη.
Ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι σήμερα το δίκτυο παραγωγής της ΑΗΚ λαμβάνει από τα κατεχόμενα 82 Μεγαβάτ, ενώ υπήρξε μέρα που η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από τα κατεχόμενα έφθασε και τα 123 Μεγαβάτ και πρόσθεσε ότι οι Τ/κ έχουν ενημερώσει ότι η ηλεκτρική ενέργεια που δίνουν στις ελεύθερες περιοχές θα μειωθεί σταδιακά στα 40 Μεγαβάτ, λόγω της μεγάλης ζήτησης στα κατεχόμενα.
Ανέφερε επίσης ότι την ώρα της επίσκεψης, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Δεκέλειας έφθανε τα 454 Μεγαβάτ και από τον σταθμό της Μονής τα 208 Μεγαβάτ.
Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι ''σε όλα τα σπίτια και των βουλευτών και των Υπουργών και του Προέδρου διακόπτεται η παροχή ρεύματος''.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λευτέρης Χριστοφόρου είπε ότι η Επιτροπή είχε δηλώσει από την αρχή ότι στο μέτρο των δυνάμεων και των δυνατοτήτων της ''θα συμβάλουμε θετικά και μόνο θετικά''.
Ο κ. Χριστοφόρου κάλεσε τον Κύπριο πολίτη να συναισθανθεί την κατάσταση, απευθύνοντας ''δραματική έκκληση για εξοικονόμηση ενέργειας''.
Επίσης, ο κ. Χριστοφόρου κάλεσε το κράτος ''να συνδράμει αν μπορεί σε εκείνες τις πρωτοβουλίες που γίνονται για λειτουργία γεννητριών ούτως ώστε το κόστος να μην είναι τόσο πολύ ψηλά'' και πρόσθεσε ότι ''είναι η ώρα των έργων και όχι των λόγων''.
Ο Διευθυντής του ΔΣΜ ανέφερε ότι η έκκληση προς το κοινό για εξοικονόμηση ενέργειας ''πρέπει να είναι συνεχής από όλους τους φορείς γιατί η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί'' και πρόσθεσε ότι ''έχουμε μια σοβαρότατη έλλειψη στην παραγωγή και ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει''.
Όσον αφορά τις εκκλήσεις που γίνονται για ετοιμασία προγράμματος διακοπής ρεύματος, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι ''υπάρχουν τόσοι πολλοί αστάθμητοι παράγοντες'', όπως οι χθεσινές ''απρόβλεπτες βλάβες και τη μείωση της παραγωγής από τα κατεχόμενα και εκεί που προγραμματίζαμε μια διακοπή την ημέρα πήγαμε και σε δεύτερη και αναγκαστήκαμε να πάμε σε τρίτη διακοπή''. 

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...