Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Στο πάνθεον των ηρώων ο 19χρονος ναύτης Αντώνη Χαραλάμπους

Οι γονείς του 19χρονου Αντώνη έδωσαν προηγουμένως τη συγκατάθεσή τους για τη δωρεά των οργάνων του.
Λεμεσός: Μέσα σε βαρύ πένθος τελέστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στην Αγία Φύλα η κηδεία του ναύτη της Εθνικής Φρουράς, Αντώνη Χαραλάμπους, ο οποίος
έχασε τη ζωή του στη φονική έκρηξη της περασμένης Δευτέρας στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης». Το 13ο θύμα της τραγωδίας που συγκλόνισε την Κύπρο, κηδεύεται σήμερα με όλες τις πρέπουσες τιμές, αφού οι γονείς του είχαν δώσει προηγουμένως τη συγκατάθεσή τους για τη δωρεά των οργάνων του.

Ο 19χρονος Αντώνης νοσηλευόταν από τις 11 Ιουλίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και την Τετάρτη, 13 Ιουλίου, διαγνώστηκε ο εγκεφαλικός θάνατός του. 

Την Παρασκευή το πρωί, ξεκίνησε η διαδικασία της δωρεάς οργάνων, με τη διενέργεια εξετάσεων που θα διαπίστωναν ποια όργανα θα μπορούσαν να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς που τα έχουν ανάγκη, ενώ από την προηγούμενη είχαν ενημερωθεί σχετικά ιατρικά κέντρα του εξωτερικού, τα οποία και απέστειλαν ομάδα γιατρών - μεταμοσχευτών για την παραλαβή των οργάνων που θα κρίνονταν κατάλληλα για μεταμόσχευση.

Ήρθαν, συγκεκριμένα, δύο ιατρικές ομάδες, μία από τη Μεγάλη Βρετανία για να παραλάβει το ήπαρ και η δεύτερη από την Αυστρία για τους πνεύμονες. Σ' ό,τι αφορά τα νεφρά, φαίνεται από τις πρώτες εξετάσεις που είχαν γίνει ότι είναι σε καλή κατάσταση και έγιναν οι εξετάσεις ιστοσυμβατότητας για να εντοπισθούν οι συμβατοί λήπτες.



philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...