Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Κύπρος: ο Αρχιεπίσκοπος δεν αναμιγνύεται στην εκλογή προέδρου της Βουλής

Κύπρος: ο Αρχιεπίσκοπος δεν αναμιγνύεται στην εκλογή προέδρου της Βουλής

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δήλωσε ότι δεν αναμιγνύεται με οποιοδήποτε τρόπο στη διαδικασία
εκλογής Προέδρου της Βουλής.
Διαψεύδοντας ότι είχε ανάμιξη είτε στις βουλευτικές εκλογές, είτε στη διαδικασία εκλογής προέδρου της Βουλής, είπε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι μόνο το εθνικό θέμα.
Ερωτηθείς για τη θέση του σχετικά με τις προεδρικές εκλογές του 2013, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι η Εκκλησία θα στηρίξει τον υποψήφιο που θα θέσει το Κυπριακό στη σωστή του βάση, δηλαδή ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής, χωρίς αρνησικυρίες, επιστροφή όλων των προσφύγων και αποχώρηση των εποίκων και των κατοχικών στρατευμάτων.
Ο αρχιεπίσκοπος επιβεβαίωσε ότι χθες είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν, αλλά απέφυγε να αναφερθεί στο περιεχόμενο της συνομιλίας του και περιορίστηκε να πει ότι με τον κ. Καρογιάν το συνδέει φιλική σχέση.
Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου κάλεσε το βουλευτή του κόμματος Ζαχαρία Κουλία να ευθυγραμμισθεί με τη θέση των οργάνων του κόμματος και να υποστηρίξει την υποψηφιότητα Καρογιάν για την προεδρία της Βουλής.
«Πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να τερματισθεί ο διασυρμός του κόμματος και του κόσμου του ΔΗΚΟ.», είπε ο κ. Φωτίου.
Επίσης, προειδοποίησε ότι όσα στελέχη δεν στηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Καρογιάν αυτομάτως θέτουν εαυτούς εκτός κόμματος.
Πρόσθεσε ότι ο κ. Κουλίας θα ενεργούσε πιο σωστά αν προσερχόταν στη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου το κόμματος για να διατυπώσει τις θέσεις και διαφωνίες του για να συζητηθούν.
Ο ίδιος ο κ. Κουλίας, ο οποίος διαφωνεί με την υποψηφιότητα Καρογιάν επειδή το θεωρεί συνυπεύθυνο με τον Πρόεδρο Χριστόφια για την επαναφορά του σχεδίου Ανάν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δήλωσε ότι θα ανακοινώσει την απόφασή του στις δύο Ιουνίου, δηλαδή την ημέρα κατά την οποία θα συνέλθει η Βουλή για να εκλέξει το νέο πρόεδρό της.
Ενδεχόμενη αρνητική ψήφος ή έστω αποχή του κ. Κουλία από τη ψηφοφορία θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες του προέδρου της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου να εκλεγεί στην προεδρία της Βουλής, δεδομένης της ισοψηφίας ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ από τη μια και από την άλλη όλων των άλλων κομμάτων που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Ομήρου.
Αγνωστη είναι επίσης η θέση των Οικολόγων, που διαθέτουν μια, αλλά αποφασιστικής σημασίας, ψήφο στη Βουλή. Οι Οικολόγοι θα αποφασίσουν την προτεραία της συνεδρίας της Βουλής.
tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...