Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Πληθαίνουν στο Σύνταγμα οι «Αγανακτισμένοι»


Πληθαίνουν στο Σύνταγμα οι «Αγανακτισμένοι»

Όσο νύχτωνε τόσο πλήθαιναν οι «Αγανακτισμένοι» που συγκεντρώνονταν για
τέταρτη συνεχή βραδιά στο Σύνταγμα.

Σήμερα άρχισαν να μαζεύονται από νωρίς το απόγευμα και είχαν και σλίπινγκ μπαγκ μαζί τους για να μείνουν εκεί ενόψει της αυριανής πανευρωπαϊκής κινητοποίησης.

Άλλοι έχουν μαζί τους κατσαρόλες που τις χρησιμοποιούν ως «κρουστά» και άλλοι μουσικά όργανα. Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών είναι το «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω».

Μεγάλη είναι η προσέλευση και των Θεσσαλονικέων διαδηλωτών στην παραλία της πόλης, που άρχισε στις έξι το απόγευμα και συνεχίζεται, ενώ μέρα με τη μέρα στήνονται και περισσότερες σκηνές στο χώρο.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών καθισμένοι στο πλακόστρωτο της παραλίας συμμετέχουν στη διαδικασία της λαϊκής συνέλευσης, εκφράζουν τις απόψεις τους για την κατάσταση στη χώρα, συζητούν και καταθέτουν προτάσεις για την οργάνωση των δράσεών τους, αλλά και πρακτικά ζητήματα.

Παράλληλα με τη συγκέντρωση, εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, έφθασαν στο Λευκό Πύργο με τα ποδήλατά τους και στη συνέχεια έκαναν ποδηλατοπορεία στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης για να ενθαρρύνουν και άλλους Θεσσαλονικείς να αντιδράσουν και να συμμετάσχουν στην ειρηνική κινητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...