Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Συνάντηση Χριστόφια -Έρογλου

Συνάντηση Χριστόφια -Έρογλου

Τη συζήτηση του θέματος της εσωτερικής ασφάλειας και της ομοσπονδιακής αστυνομίας συνέχισαν σήμερα ο πρόεδρος Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλού, στο πλαίσιο των
απευθείας διαπραγματεύσεων για το κυπριακό.
Η ειδική αντιπρόσωπος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Λίζα Μπάτενχαϊμ, δήλωσε ότι η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα. Πρόσθεσε ότι η επόμενη συνάντηση των δύο ηγετών ορίστηκε για τις 5 Μαίου.
Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι δεν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση αναφορικά με τα θέματα που απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση.
Ανέφερε, επίσης, ότι ο κ. Έρογλου παραδέχθηκε ότι η δήλωση περί δικής του δήθεν αναφοράς για πόλεμο, οφειλόταν σε παραπληροφόρηση από δημοσιογράφους.
Ωστόσο, τόνισε ο πρόεδρος Χριστόφιας θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί, ενώ αναφορικά με τις θέσεις του ‘Ερογλου περί «συνεταιρισμού δύο κρατών και δύο λαών» τις χαρακτήρισε «παλιό τροπάριο» .
Σε σχέση με την κυπριακή προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά ξεκαθάρισε ότι θέλει λύση πριν την ανάληψη της προεδρίας το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...