Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Σε καλό επίπεδο η προετοιμασία για την προεδρία της Κύπρου στην ΕΕ

Σε καλό επίπεδο η προετοιμασία για την προεδρία της Κύπρου στην ΕΕ

Η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο προετοιμασίας ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το
δεύτερο εξάμηνο του 2012, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ύστερα από συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά την οποία έγινε ανασκόπηση της έως τώρα πορείας υλοποίησης του σχεδιασμού για την προετοιμασία της Κυπριακής Προεδρίας.
Ο Στέφανος Στεφάνου είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία φιλοδοξεί να θέσει την σφραγίδα της στα ζητήματα που αφορούν την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αποφασίστηκε η σύσταση πολιτικής επιτροπής υπό τον πρόεδρο Χριστόφια, η οποία θα έχει το γενικό πρόσταγμα. Στην επιτροπή θα μετέχουν ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Υπουργός Εσωτερικών, ο Υπουργός Οικονομικών, ο Επικεφαλής της Συντονιστικής Γραμματείας και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Στεφάνου ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα υποβληθεί ο οριστικός προϋπολογισμός της Κυπριακής Προεδρίας που θα αφορά όλα τα συστατικά μέρη της Προεδρίας, τόσο τη στελέχωση όσο και διάφορες δράσεις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της Προεδρίας. Στις 9 Μαΐου ο πρόεδρος Χριστόφιας θα μεταβεί στην Πολωνία , όπου μαζί με την Δανία θα αποφασιστεί το γενικό πρόγραμμα του «τρίο» της Προεδρίας, το οποίο αρχίζει από τον προσεχή Ιούνιο.

tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...