Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Με το ένα πόδι στον τελικό, ύστερα από το «διαβολικό διπλό»

Με το ένα πόδι στον τελικό, ύστερα από το «διαβολικό διπλό» [βιντεο]

Της Βαρβάρας Φανίδη: Με το ένα πόδι στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ είναι από σήμέρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι
διάβολοι» πήραν μεγάλο «διπλό» με 2-0 κόντρα στην Σάλκε στο «Γκελζενκίρχεν» και ο επαναληπτικός στο «Ολντ Τράφορντ» μετατρέπεται αυτομάτως σε αγώνας τυπικής διαδικασίας.
Η Σάλκε ήταν κατώτερη των προσδοκιών, που δημιούργησαν ο ίδιοι από τις εμφανίσεις που έκαναν με την Ίντερ, και υποτάχθηκαν ολοκληρωτικά στην ομάδα του Μάντσεστερ. Ήταν χαρακτηριστικό πως οι Γερμανοί δεν έκαναν ούτε μία ευκαιρία, διότι η αμυντική γραμμή των Άγγλων «έκοψαν» πλήρως την παρέα του Ραούλ.
Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Άλεξ Φέργκουνσον σπατάλησε πολλές ευκαιρίες με τον Χαβιέ Ερνάντες, καθώς ο Νίοερ ήταν πραγματικός «Κέρβερος». Ο Μεξικάνος επιθετικός νικήθηκε κατακράτος από τον Γερμανό πορτιέρο,διότι του στέρησε όχι μία αλλά τέσσερις φορές για να χρηστεί σκόρερ.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν κυριαρχήσει κατα κράτος στον αγωνιστικό χώρο και το μόνο που έλειπε ήταν το γκολ για να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητα τους.
Στο β’ μέρος τα πράγματα δεν άλλαξαν για τη Μάντσεστερ. Η Σάλκε προσπάθησε να ισσοροπήσει και να βγαίνει σε επιθέσεις, αλλά η ομάδα του Φέργιουνσον κατάφερε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες σε γκολ. Μέσα σε δύο λεπτά και συγκεκριμένα στο 67′ και στο 69′ οι Γκιγκς και Ρούνεϊ βρήκαν το δρόμο προς τα δύχτια έδωσαν στην Γιουνάιτεντ το απόλυτο πλεονέκτημα στην υπόθεση πρόκριση στον τελικό που θα διεξαχθεί στο Γουέμπλεϊ.
Απο το 70′ και μετά ο ρυθμός, όπως ήταν φυσικό, έπεσε, καθώς ο στόχος είχε επιτευχθεί και ο Σκωτσέτσος τεχνικός αποφάσησε να κάνει τις αλλαγές και έτσι το 2-0 δίνει ισχυρό προβάδισμα στη Μάντσεστερ για τον μεγάλο τελικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...