Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

«Κυανόλευκος» Βαρδάρης πριν την αδειοδότηση

«Κυανόλευκος» Βαρδάρης πριν την αδειοδότηση

Μία πορεία που σκοπό είχε έναν και μόνο, να στείλει το μήνυμα απονομής δικαιοσύνης προς
την δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ ώστε να εγκρίνει τον φάκελο της ΠΑΕ Ηρακλής μετά και την σημερινή της έφεση.
Μία πορεία που λίγα λεπτά πριν το τέλος της αμαυρώθηκε από την ρίψη χημικών από δυνάμεις των ΜΑΤ θέλοντας με τον τρόπο αυτό να διαλύσουν το πλήθος και μάλιστα σε μία περιοχή γεμάτη από κατοικημένες πολυκατοικίες.
Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 20:00 στην Καμάρα από όπου και ξεκίνησε η πορεία στις 20:30 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 22:20 αν και λίγο πριν από το ορισμένο ραντεβού οι πρώτοι οπαδοί του Ηρακλή δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από χούλιγκαν.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν ολιγόλεπτες οδομαχίες πριν τραπούν σε φυγή μετά την αύξηση του αριθμού των φιλάθλων του Ηρακλή κι ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν καθυστερημένα σε χρήση χημικών.
Η πορεία των φιλάθλων του Ηρακλή που ξεκίνησε στις 20:30 χαρακτηρίστηκε από συνθήματα υπέρ της ομάδας τους και αρκετούς αναμμένους πυρσούς ενώ το σύνθημα που ξεχώρισε ήταν: «Η πόλη θα καεί, τον Ηρακλή αν ρίξετε στην Β’ Εθνική».
Η πορεία είχε δρομολόγιο από την Καμάρα επί της Εγνατίας προς την οδό Αγίας Σοφίας και από εκεί στην Τσιμισκή πριν στρίψει στην πλατεία Αριστοτέλους με φορά προς την παραλιακή και από εκεί ξανά στην οδό Αγίας Σοφίας.
Στην πορεία συμμετείχε και ένας πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή ο Ρετζίλιο Βρέντε, με αφορμή την παρουσία του στην Θεσσαλονίκη για τις Άγιες μέρες του Πάσχα, και επίσης ο αρχηγός της ομάδας Τάσος Κατσαμπής, ο Παγώνης Βακαλόπουλος, ο προπονητής τερματοφυλάκων Φώτης Γκιζέλης, ο πρόεδρος του Γ.Σ Κωνσταντίνος Γωγάκος, σύσσωμο το διοικητικό τμήμα της ομάδας βόλεϊ, όπως και ο γυμναστής της ομάδας Μπάμπης Μαυρίδης.
Λίγο μετά τις 21:30 η πορεία προς τον Λευκό Πύργο για να κατευθυνθούν και πάλι στην οδό Τσιμισκή και φθάνοντας στην Παλαιών Πατρών Γερμανού με το ρολόι να δείχνει 21:56 υπήρξε εκτεταμένη χρήση χημικών από δυνάμεις των ΜΑΤ με σκοπό να διαλύσουν το πλήθος, κίνηση που θα μπορούσε να αποφευχθεί.
Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα στις 22:10 οπαδοί του Ηρακλή να πετάξουν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις και αφού ηρέμησαν τα πράγματα η πορεία συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε (22:21) στην Καμάρα.
Ακολούθως ορισμένοι φίλαθλοι του Ηρακλή πήγαν προς το Κατσάνειο όπου πρόκειται να εκλεγεί η συντονιστική επιτροπή κινητοποιήσεων.
ΠΗΓΗ: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...