Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Θα το θυμάται μόνο ο… Ζεβλάκοφ!

Θα το θυμάται μόνο ο… Ζεβλάκοφ!
Κανένα λόγο για να μείνει στη μνήμη οποιουδήποτε άλλου -πλην του Μίχαλ Ζεβλάκοφ- δεν έδωσε το φιλικό της Εθνικής με την Πολωνία (0-0).

Στο παιχνίδι όπου ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού αποχαιρέτησε το

εθνόσημο, η (ανακατεμένη) ομάδα του Σάντος δεν αποχαιρέτησε τη μετριότητα της Μάλτας.

Πώς έπαιξε

Εκτεταμένη… χρήση της ευκαιρίας που είχε να δοκιμάσει νέα πρόσωπα έκανε ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Πορτογάλος άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3, ενώ το ίδιο έκανε και με τα 7/11 της ενδεκάδας που ξεκίνησε στη Μάλτα.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Χαλκιάς και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Α. Παπαδόπουλος, Μόρας και Βύντρα. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Καφές-Κονέ-Καραγκούνης και στην τριάδα μπροστά τους οι Σαμαράς (αριστερά), Φετφατζίδης (δεξιά) και Μήτρογλου (κορυφή).

Έμεινε «αγνώριστη»!

Αντιστρόφως ανάλογη με την… ομοιογένεια της εξέδρας (όπου πιθανότατα όλοι πρόλαβαν να γνωριστούν μέχρι τη σέντρα) παρουσιάστηκε εκείνη της Εθνικής. Οι πολλές αλλαγές του Σάντος δεν επέτρεψαν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να αλλάξει το (όχι ακριβώς γοητευτικό) πρόσωπο της Μάλτας.

Με την αμυντική ανεπάρκεια του Λαγού, λοιπόν, να «φωνάζει» σε δύο περιπτώσεις (και να ακολουθείται από ισάριθμες ευκαιρίες που ξόδεψαν οι Ομπράνιακ και Πέτσκο) και την επιθετική «δυσκοιλιότητα» των Καφέ-Καραγκούνη-Κονέ να αφήνει σχεδόν… αχρείαστο τον Μήτρογλου, η «σοδειά» περιορίστηκε σε ένα βολέ του τελευταίου (που απέκρουσε ο Σαντομιέρσκι) στην αρχή του ματς.

Αυτή θα ήταν και η μοναδική… υπενθύμιση, δε, στο α’ μέρος ότι βρισκόταν και η Εθνική μας στο γήπεδο, αν στο τελευταίο πεντάλεπτο δεν «έφτιαχνε» (και έχανε) μαζεμένες τρεις καλές φάσεις (αναξιοποίητο τετ α τετ και προβολή Μήτρογλου -καλό σουτ Καφέ ενδιάμεσα).

Κάθε μέρα… τ’ Άη Βασίλη;

Αν η εικόνα της Εθνικής πριν την ανάπαυλα χρειαζόταν… αλκοόλ για να μη σε κοιμίσει, εκείνη που έδειξε στο β’ μέρος χρειαζόταν -τουλάχιστον- κολλύριο για τα μάτια. Αφού είδε, λοιπόν, τον… Χάρο με τα δικά της (στο τετ α τετ του Λεβαντόφσκι που του «έκλεψε» ο Χαλκιάς), χρειάστηκε να φτάσει στις καθυστερήσεις για να προκαλέσει ένα τουλάχιστον… «αχ» στις μισοάδειες εξέδρες.

Τότε που ο (εκ των λίγων που… γλίτωσαν την αλλαγή) Λουκάς Βύντρα βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι -έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Λυμπερόπουλου- αλλά έστειλε στα «πετεινά του ουρανού» την ευκαιρία να μιμηθεί το μαλτέζικο «ριφιφί» του Τοροσίδη!

*Την αποθέωση γνώρισε ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ (τόσο πριν την έναρξη, όταν τιμήθηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη), όσο και κατά την αντικατάστασή του στο 62' -όταν με 102 συμμετοχές (περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο) είπε οριστικά «αντίο» στην εθνική Πολωνίας. 



sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...