Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ο Δολοφόνος - Κλόουν

http://www.faretra.gr/images/1_9.gif

Ο Τζόν Γουέιν Γκέϊσυ (John Wayne Gacy) ηταν Αμερικανός με πολωνική και Δανέζικη Καταγωγή ο οποίος γεννήθηκε στο Σικάγο των ΗΠΑ.
Σαν παιδί ηταν υπέρβαρο και
κακοποιουνταν απο τον Αλκοολικό πατερα του με αποτέλεσμα να ερθει συναισθηματικά κοντά με την μητερα του και τις αδερφές του.Το 1964 και ενώ δουλευε σαν πωλητής γνωρισε και παντρευτηκε την συνάδελφό του Μαρλύν Μάυερς.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΝΤΡΑ

Στην πόλη Βατερλό της Αϊόβα ο Γκέϊσυ γνώρισε εναν Αντρα οπου και συναψε ερωτικές σχέσεις μαζί του.Μετα απο αυτό ο Γκέισυ αρχισε να παρενοχλεί σεξουαλικά νεαρά αγόρια στα εστιατόρια οπου εντωμεταξύ ειχε γίνει υπευθυνος.Στην συνεχεια στο υπογειο του σπιτιου του οργανωνε Gay παρτυ οπου πληρωνε νεαρά αγόρια με 50 δολλαρια για να κάνουν σέξ μαζί του αλλα και με την γυναίκα του !

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

Το 1968 ο Γκέϊσυ κατηγορηθηκε απο δυο 15άχρονα Νερά αγόρια για Σεξουαλικη Παρενόχληση.Καταδικάστηκε για παιδεραστία και φυλακίστηκε το 1968 με 10 χρόνια καθειρξη.Εντωμεταξύ η Γυναίκα του ζητησε διαζυγιο και απο εκει και μετά δεν την ξαναείδε ποτέ.Το 1970 αποφυλακίστηκε με αναστολή και γυρισε στο Σικαγο οπου και ξαναπαντρέυτηκε.Απο τότε μέχρι και το 1978 ο Γκέισυ αρχισε τους Φονους.

ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Στην περιοχή λοιπόν οπου ζούσε ο Γκέισυ αρχισαν να εξαφανιζονται Νεαρά αγόρια.Παρολαυτά ο Γκέϊσυ ηταν υποδειγμα πολίτη : συμφωνα με τους συμπολίτες του,ηταν εξέχων άνθρωπος, βοηθούσε τους γείτονες και διασκέδαζε τα παιδιά της γειτονιάς του.

ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ

Όταν η αστυνομία άρχισε τις ανακρίσεις τον Δεκέμβριο το 1978 σχετικά με εξαφανίσεις στην περιοχή, ο Γκέισι τελικά ομολόγησε. Οι αρχικές έρευνες στο σπίτι του αποκάλυψαν ένα χώρο 15 τετραγωνικών κάτω από την αποθήκη του σπιτιού όπου βρέθηκαν τα απομεινάρια 28 νεαρών ανδρών και αγοριών. Ο Γκέισι αργότερα δήλωσε ότι τέσσερις ακόμη είχαν πεταχτεί στο ποτάμι.Μέχρι το τέλος του έτους, η αστυνομία είχε σχεδόν κατεδαφίσει το σπίτι του.

Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΚΛΟΟΥΝ

Τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ εκεινη την εποχή κατα την καλυψη των γεγονότων του εδωσαν το παρατσούκλι "Ο Δολοφόνος - Κλόουν" απο μια Φωτογραφία οπου ο Γκέισυ ηταν Ντυμενος σαν "Πόγκο ο Κλόουν" σε μια εκδήλωση.

ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ

Η δίκη διήρκεσε λιγότερο από μια ώρα. Στην δίκη Ο Γκέισι προσπάθησε να πείσει τους δικαστές πως πάσχει απο διαταραχή της προσωπικότητά του και ψυχολογικά προβλήματα χωρις ομως αποτελεσμα : καταδικάστηκε σε θάνατο με ένεση, εφαρμόζοντας προσεκτικά τις νέες οδηγίες για τον μη «βίαιο και ασυνήθιστο» τρόπο εκτέλεσης. Η ποινή εκτελέστηκε το 1994, ωστόσο τα 18 οδυνηρά λεπτά που χρειάστηκαν για να ενεργήσει το θανατηφόρο διάλυμα προκάλεσαν συζητήσεις για την καταλληλότητα της μεθόδου.


1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...