Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Τα δύσκολα με τον ιό Η1Ν1 πέρασαν


Τα δύσκολα με τον ιό Η1Ν1 πέρασαν

Τα δύσκολα πέρασαν σε ό,τι αφορά τις
επιπτώσεις του ιού Η1Ν1 στην Ελλάδα, όπως τόνισαν οι επιστήμονες που συναντήθηκαν σήμερα για το θέμα, παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Υγείας.

Η τρίτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου ήταν εκείνη με τη μεγαλύτερη θνητότητα. Φαίνεται ότι στο εξής και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες τα νέα κρούσματα γρίπης θα μειωθούν και κατ΄ επέκταση θα συρρικνωθούν και οι επιπλοκές της.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 125 θάνατοι, ενώ 330 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Από αυτούς 110 εξακολουθούν να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Όπως σημείωσαν οι επιστήμονες, στην Ελλάδα και τη Βρετανία έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι εξαιτίας της νέας γρίπης, αναλογικά με τον πληθυσμό τής κάθε χώρας, κάτι ωστόσο που μπορεί να σχετίζεται -σύμφωνα με τους ερευνητές- με την καλύτερη καταγραφή των κρουσμάτων και στις δύο αυτές χώρες.

Οι επιστήμονες τόνισαν, για μία ακόμη φορά, ότι ο ιός Η1Ν1 εμφανίζεται πιο επιθετικός και λοιμογόνος φέτος σε σχέση με πέρσι, καθώς σε κάποιους ασθενείς της νέας γρίπης εμφανίζεται ξαφνική ανεξήγητη επιδείνωση, ενώ λογικά θα περίμεναν να δουν την κατάστασή τους να βελτιώνεται.

Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή, 62% όσων νοσηλεύονται, με τον ιό, σε ΜΕΘ είχαν υποκείμενο νόσημα, ενώ 38% ήταν απολύτως υγιείς, πριν προσβληθούν από τη γρίπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...