Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Η Κύπρος διαμετακομιστικός σταθμός στη φυγή από την Αίγυπτο




 Επτακόσιοι ξένοι υπήκοοι αναμένεται να χρησιμοποιήσουν σήμερα την Κύπρο ως διαμετακομιστικό σταθμό, μετά την
απομάκρυνση τους από την Αίγυπτο. Στο αεροδρόμιο Λάρνακας στήθηκε Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων για παροχή διευκολύνσεων.
Ο διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Hermes Airports, Αδάμος Ασπρής, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι και τα δύο αεροδρόμια της Κύπρου είναι πανέτοιμα να παράσχουν όλες τις αναγκαίες διευκολύνσεις.
Διαβεβαίωσε εξάλλου ότι δεν πρόκειται να επηρεαστεί το υπόλοιπο πτητικό πρόγραμμα από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας.
Το πρώτο αεροσκάφος από το Κάιρο φτάνει στη Λάρνακα λίγο μετά το μεσημέρι, με 150 επιβάτες, οι οποίοι αφού καταγραφούν, θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία.
Συνολικά αναμένονται από το Κάιρο οκτώ αεροσκάφη, πολλά από τα οποία ενδεχομένως θα ανεφοδιάζονται και θα αναχωρούν εκ νέου για την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, για μεταφορά και άλλων ξένων πολιτών.
Περίπου 20 Κύπριοι ζητούν βοήθεια για να επιστρέψουν στην Κύπρο
Ο Πρέσβης της Κύπρου στο Κάιρο, Κώστας Λεοντίου, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι καταβάλλεται προσπάθεια για επαναπατρισμό των Κυπρίων πολιτών με αεροσκάφη που θα μεταφέρουν Αμερικανούς και Έλληνες υπηκόους.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Λεοντίου είπε ότι στην Αίγυπτο βρίσκονται 1500 με 2000 Κύπριοι, από τους οποίους περίπου 20 εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν στην Κύπρο.
Πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στάλθηκε επείγον αίτημα στις Αρχές της Αιγύπτου για να συμβάλουν στην ασφαλή μετακίνηση των ξένων υπηκόων στο αεροδρόμιο του Καΐρου.
Ευχαριστίες από τις ΗΠΑ
Θερμές ευχαριστίες προς την Κυπριακή Δημοκρατία για τη βοήθειά της στην μεταφορά Αμερικανών υπηκόων από την Αίγυπτο εκφράζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Σε δηλώσεις το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αμερικανικής Πρεσβείας Τζειμς Έλιξον Μπράουν, χαρακτήρισε άριστη τη συνεργασία με την Κυπριακή Κυβέρνηση.

Επεσήμανε ότι για άλλη μια φορά παρέχονται διευκολύνσεις από την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως έγινε και με την κρίση στο Λίβανο το 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...