Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Σε ένα γιγάντιο παγοδρόμιο έχει μετατραπεί η Μόσχα



 Σε ένα τεράστιο παγοδρόμιο έχει μετατραπεί η Μόσχα εξαιτίας της
έντονης βροχόπτωσης που γίνεται στρώμα πάγου λόγω των θερμοκρασιών υπό του μηδενός. Το διεθνές αεροδρόμιο της ρωσικής πρωτεύουσας έκλεισε και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια διακόπηκαν. Είναι σχεδόν αδύνατο να περπατήσει κανείς στα πεζοδρόμια και οι δημοτικές αρχές καλούν τους Μοσχοβίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Η κατάσταση στους δρόμους της Μόσχας εγκυμονεί απίστευτους κινδύνους, καθώς η πόλη «μοιάζει πλέον με ένα απέραντο παγοδρόμιο», μεταδίδει την Κυριακή το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.
Το πάγωμα των καλωδίων της ηλεκτροκίνησης στην περιοχή της Μόσχας έχει οδηγήσει στη διακοπή των σιδηροδρομικών δρομολογίων.
Ο παγετός προκάλεσε αρχικά διακοπή της ηλεκτροδότησης στο διεθνές αεροδρόμιο της ρωσικής πρωτεύουσας, και τελικώς η κυκλοφορία διεκόπη καθώς οι διάδρομοι απογείωσης και προσγείωσης του αερολιμένα είναι πλέον εξαιρετικά ολισθηροί.
Τα πεζοδρόμια της ρωσικής πρωτεύουσας είναι σχεδόν αδιάβατα και η δημαρχία της ρωσικής πρωτεύουσας κάλεσε τους Μοσχοβίτες να μην βγουν από το σπίτι τους.
«Οι μετεωρολογικές συνθήκες είναι πολύ δύσκολες στην πρωτεύουσα. Η βροχή θα πέφτει έως το βράδυ. Όταν πέφτει στο έδαφος μετατρέπεται σε ένα στρώμα πάγου λόγω των θερμοκρασιών υπό του μηδενός» δήλωσε ο εκπρόσωπος της δημαρχίας Ιγκόρ Περγκαμέντστσικ.
Για την αντιμετώπιση αυτού του μετεωρολογικού φαινομένου, το δημαρχείο αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αντιψυκτικά υλικά στα πεζοδρόμια και στις περιοχές με κατοικίες, εξήγησε.
Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι σταγόνες της βροχής παγώνουν σε θερμοκρασίες από -4 βαθμούς Κελσίου και κάτω και δημιουργούν ένα στρώμα πάγου, εξήγησε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Μόσχας.
«Ένα τέτοιο φαινόμενο σημειώνεται εν γένει μία φορά το χειμώνα, αλλά αυτή τη φορά διαρκεί πάρα πολύ. Η βροχόπτωση σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός άρχισε χθες [Σάββατο] το βράδυ και θα συνεχιστεί» δήλωσε ο διευθυντής της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Μόσχας Αλεξέι Λιακόφ.
Η βροχή δεν προβλέπεται να σταματήσει πριν από τη Δευτέρα.

Πηγή: news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...