Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ξεκινούν σύντομα οι πληρωμές εξωδίκων της Τροχαίας μέσω Ίντερνετ στη Κύπρο.


Στο τελικό στάδιο των δοκιμών βρίσκεται η διαδικασία πληρωμής εξωδίκων της Τροχαίας μέσω Ίντερνετ και
το σύστημα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο δεκαπενθήμερο του νέου έτους.

Με την εισαγωγή της διαδικασίας πληρωμής εξωδίκων προστίμων της Τροχαίας μέσω του συστήματος της JCCSmart, αναμένεται ότι ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών θα προτιμήσει τον ηλεκτρονικό τρόπο πληρωμής των εξωδίκων του, με αποτέλεσμα, την εξοικονόμηση σημαντικών εργατοωρών γραφειακής εργασίας σε όλους τους αστυνομικούς σταθμούς. 

Μέχρι τώρα, οι πολίτες που δέχονται εξώδικο πρόστιμο, χάνουν οι ίδιοι πολλές ώρες για να μεταβούν σε αστυνομικό σταθμό να πληρώσουν το πρόστιμο, ενώ σημαντικός είναι και ο όγκος γραφειακής εργασίας που δημιουργείται στους σταθμούς για τους Αστυνομικούς.

Η πληρωμή των εξώδικων Τροχαίας μπορεί να γίνεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο από το γραφείο, το σπίτι ή την Τράπεζα, 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα, από την Κύπρο ή το εξωτερικό. 

Αφού επισκεφτεί κάποιος την ιστοσελίδα μας διαλέγει την κατηγορία και τον οργανισμό που τον ενδιαφέρει και αφού κάνει εγγραφή στο JCCsmartάμεσα ολοκληρώνει τη συναλλαγή του. Όποτε το επιθυμεί μπορεί να μπει στη σελίδα που διατηρεί με το JCCsmart, και να δει όλες τις συναλλαγές που έκανε μέσω της υπηρεσίας. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως ο χρήστης με τον ίδιο κωδικό μπορεί να επισκεφθεί οποιονδήποτε από τους εγγεγραμμένους οργανισμούς και να πληρώσει τα τέλη που οφείλει οποιανδήποτε στιγμή το επιθυμεί. Έτσι αποφεύγεται η φύλαξη πολλών κωδικών όπως ίσχυε μέχρι σήμερα όπου απαιτείτο διαφορετικός κωδικός για κάθε ένα από τους οργανισμούς.

Η διαδικασία πληρωμής εξώδικου μέσω του JCCSmart.com, γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γίνεται μέσω του ιδίου συστήματος η ανανέωση αδειών κυκλοφορίας, η πληρωμή λογαριασμών και τελών σε δημόσιες υπηρεσίες, ημικρατικούς οργανισμούς, δημαρχεία και ιδιωτικούς οργανισμούς, χωρίς επιπλέον χρέωση. Το γεγονός ότι τέλη όπως αυτά για τις άδειες κυκλοφορίας, πληρώνονται από ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πολιτών μέσω Ίντερνετ, δείχνει ότι σταδιακά και τα εξώδικα πρόστιμα στη μεγάλη πλειοψηφία τους θα πληρώνονται ηλεκτρονικά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της JCC, οι πληρωμές για υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω του συστήματος JCCSmart κατά το 2010, θα ξεπεράσουν το 1 εκατ. πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...