Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Τα πάντα για το νέο Nissan Micra (video)


Αν διαβάσει κάποιος το press kit του νέου Nissan Micra, οι λέξεις που θα συναντήσει περισσότερες φορές είναι «απλό» και
 «εύκολο». Οι Ιάπωνες με τη νέα γενιά του μικρού τους μοντέλου προσπάθησαν να απλοποιήσουν τα πάντα, από την εξέλιξη του μοντέλου και την παραγωγή του μέχρι τη διαδικασία επιλογής για τον πελάτη. Για παράδειγμα, το νέο Micra θα διατίθεται μόνο σε μία έκδοση (5θυρη), μόνο με κινητήρες βενζίνης (υποστηρίζουν ότι πέτυχαν τα πλεονεκτήματα των diesel σε κινητήρες βενζίνης) και σε τρεις μόνο εκδόσεις εξοπλισμού. 
Η τέταρτη γενιά του μικρού μοντέλου βασίζεται σε μια καινούρια παγκόσμια πλατφόρμα (V-Platform την ονομάζουν), πάνω στην οποία θα βασιστούν και άλλα μελλοντικά αυτοκίνητα της Nissan και της Renault. Μια μεγάλη καινοτομία για τους Ιάπωνες είναι ότι το νέο τους «πιτσιρίκι» είναι το πρώτο τους μοντέλο που δεν θα κατασκευάζεται ούτε στην Ιαπωνία ούτε στην Ευρώπη, αλλά σε τέσσερα διαφορετικά εργοστάσια: στην Κίνα, την Ταϊλάνδη, την Ινδία και το Μεξικό.

Οι άνθρωποι της Nissan υποστηρίζουν ότι εξέλιξαν το αυτοκίνητό τους με τέτοιον τρόπο ώστε να ικανοποιεί πολλές διαφορετικές απαιτήσεις.
Αυτά που, όπως λένε, θα αγαπήσουν οι Ευρωπαίοι είναι η στιβαρή κατασκευή, η καλή ποιότητα κύλισης και η ευκολία οδήγησης στην πόλη. Οι συνολικές διαστάσεις του νέου Micra είναι ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με αυτές του σημερινού μοντέλου, κάτι που συνεπάγεται και μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους. Σχεδιαστικά το νέο μοντέλο έχει το βασικό σχήμα του προηγούμενου, όμως ταυτόχρονα δείχνει πολύ πιο φρέσκο και μοντέρνο. Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό, στο οποίο η λέξη «απλότητα» παίζει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως και ένα «πρόσωπο» που σχηματίζεται στην κεντρική κονσόλα (κοιτάξτε λίγο πιο προσεκτικά τη φωτογραφία).

Οι Ιάπωνες είναι επίσης ιδιαίτερα υπερήφανοι για τους κινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται το νέο Micra. Ο πρώτος έχει χωρητικότητα 1,2 lt και αποδίδει 80 PS. Μπορεί οι επιδόσεις που προσφέρει να μην είναι εντυπωσιακές (0-100 km/h σε 13,7 sec), όμως η κατανάλωση των 5,0 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων (115 g/km) είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές. Από την άνοιξη του 2011, δε, το Micra θα εφοδιάζεται και με έναν ακόμη πιο αποδοτικό κινητήρα 1,2 lt με turbo, απόδοση 98 PS, μέγιστη ροπή 14,5 kgm και εκπομπές ρύπων μόλις 95 g/km! Και τα δύο σύνολα θα συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων ή με ένα καινούριο συνεχών μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT).
Οι πωλήσεις του νέου Nissan Micra θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη τον Νοέμβριο και στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων θα υπάρχουν, μεταξύ άλλων, ηλεκτρικά υποβοηθούμενο τιμόνι, σύστημα κλιματισμού, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα και ESP. Η κορυφαία από τις τρεις εκδόσεις εξοπλισμού θα διαθέτει και σύστημα που ελέγχει εάν το αυτοκίνητο χωράει να παρκάρει σε μια θέση στάθμευσης.
Το νέο Nissan Micra αναμένεται στη χώρα μας στα τέλη Νοεμβρίου...


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας: 1.198 cc
Ισχύς: 80 PS /6000 rpm
Ροπή:   11,2 kgm /4000 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Χειροκίνητο 5 σχ. ή CVT
Τελική ταχύτητα: 170 km/h
Επιτάχυνση 0-100km: 13,7 sec 
Μικτή κατανάλωση (/100km): 5,0 lt
Εκπομπές CO2: 115 g/km
Βάρος: 910 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 3780/1675/1525mm 
Χώρος αποσκευών:  265 lt



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...