Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Τοπικές νεφώσεις τη Δευτέρα - Χαλάει ξανά ο καιρός από Τρίτη


Οι πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και οι νοτιοανατολικοί άνεμοι 7 μποφόρ στο Ιόνιο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για τη Δευτέρα . 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί : από έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα βόρεια βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου. 

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται  γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς κελσίου.
Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη
Ο καιρός προβλέπεται με λίγες τοπικές νεφώσεις που το βραδύ στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς στο Ιόνιο καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νοτιά.
Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη

Ο καιρός 
στα δυτικά προβλέπεται με νεφώσεις, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο πιθανώς να είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χωρά οπού υπάρχει πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.



newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...