Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Η Τ.Μπιρμπίλη ανακοίνωσε την αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας



Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας
Αγίου Στυλιανού στο Δήμο Ζεφυρίου, με την προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και απαλλοτριώνονται χώροι στο Καματερό και τους Αγίους Αναργύρους, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αθήνας. Αυτά ανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη σε ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στο Κέντρο Τέχνης  και Πολιτισμού Αγίων Αναργύρων.
«Έχουμε όραμα, γνώση και ευαισθησία και για μας η Δυτική Αθήνα αποτελεί προτεραιότητα και όχι υποδοχέα εξυπηρέτησης των αναγκών της υπόλοιπης πόλης», τόνισε η κ. Μπιρμπίλη.

Αναφερόμενη στην πλατεία Αγίου Στυλιανού, υπογράμμισε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων και χρηστών της πλατείας ενώ πρόσθεσε ότι έχουν επιλεγεί οι πρώτοι χώροι οι οποίοι θα απαλλοτριωθούν ώστε να διαμορφωθούν σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες.
Πιο συγκεκριμένα:

- Χώρος 1.680 τετραγωνικών μέτρων στο Καματερό που προβλέπεται ως «ΑΛΣΟΣ» από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο. Το υπουργείο προχωρά άμεσα, διότι έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις για άρση της απαλλοτρίωσης, ώστε να εξασφαλιστεί ο χώρος του Άλσους και να προστατευτεί και αναδειχθεί το διερχόμενο από τον χώρο ρέμα.
 - Χώρος στους Αγίους Αναργύρους, εμβαδού 860 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται μεταξύ των οδών Παπαφλέσσα, Μεγάλου Αλεξάνδρου και Αιόλου. Είναι χώρος χαρακτηρισμένος ως κοινόχρηστος με το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο και έχουν συνταχθεί πράξεις αναλογισμού αποζημιώσεων.

 - Δεύτερος χώρος στους Αγίους Αναργύρους, εμβαδού 1400 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται ανατολικά του πάρκου Τρίτση προς την Εθνική Οδό, μεταξύ των οδών Παρθενώνος και Εύβοιας. Οι προτάσεις για απαλλοτρίωση των παραπάνω χώρων έχουν γίνει από το Δήμο Αγίων Αναργύρων σε απάντηση εγγράφου του Υ.Π.Ε.Κ.Α.

 «Με χρήματα από τα πρόστιμα για τους ημιυπαίθριους χώρους, που μαζεύονται στο Πράσινο Ταμείο, προχωράμε σε απαλλοτριώσεις νέων χώρων ώστε να διαμορφωθούν σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες. Έχουμε ήδη επιλέξει τους πρώτους χώρους και θα ακολουθήσουν και άλλοι μετά από συνεργασία με τους Δήμους», είπε η υπουργός Περιβάλλοντος.

 Τέλος συμπλήρωσε, ότι το όρος Αιγάλεω, είναι ένας εξαιρετικής σημασίας ορεινός όγκος, σημαντικός για όλη την πόλη. Τονίζοντας, ότι ο Οργανισμός Αθήνας έχει συμπεριλάβει πολλές δικές του προβλέψεις για τη Δυτική Αθήνα στον προγραμματισμό του σε σχέση με τον ορεινό όγκο, που ουσιαστικά διαμορφώνεται σε ένα ενιαίο πάρκο.

Νωρίτερα, η υπουργός Π.Ε.Κ.Α. επισκέφθηκε το Πάρκο Αντώνη Τρίτση, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους για την εισαγωγή νέων πρωτότυπων περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων στο Πάρκο που θα προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες από ολόκληρη την Αττική.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...