Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Υπεξαίρεση 94.000 ευρώ στη νομαρχία Μαγνησίας


Ο διαχειριστικός έλεγχος που έγινε στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας με
 αφορμή την κατάργησή της εξ αιτίας του «Καλλικράτη», αποκάλυψε υπόθεση υπεξαίρεσης ύψους 94.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών!

Ως δράστες  φέρονται δύο υπάλληλοι της διεύθυνσης Οικονομικού που ήδη μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες και σε βάρος τους βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Ο ένας από αυτούς ήταν εξουσιοδοτημένος από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικού της νομαρχίας να έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένο λογαριασμό στον οποίο κατατίθεντο κάθε μήνα τα χρήματα της μισθοδοσίας και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Όμως, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, έκανε αδικαιολόγητες αναλήψεις ποσών που φθάνουν τα 94.000 ευρώ από το αποθεματικό του λογαριασμού που έφτανε περίπου στα 100.000 ευρώ, εκμεταλλευόμενος το δικαίωμα της υπογραφής που είχε! Όσο για τα παραστατικά των αναλήψεων δεν τα προσκόμιζε στην υπηρεσία του, αλλά τα πρωτότυπα και τα αντίγραφα που είχε η τράπεζα έφεραν στο φως την κομπίνα.
Τόσο ο υπάλληλος όσο και ο προϊστάμενός του μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες, ενώ το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου κατατέθηκε στην Εισαγγελία Βόλου που ερευνά την υπόθεση. Παράλληλα, οι αρμόδιοι της νομαρχίας που διενεργούν την ΕΔΕ έχουν ζητήσει από την τράπεζα το βιντεοσκοπημένο υλικό των αναλήψεων, ώστε να διαπιστωθεί αν τις έκανε μόνο ο συγκεκριμένος υπάλληλος ή διέθετε και συνεργούς.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...