Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

22χρονη φοιτήτρια συνελήφθη για την τρομοκρατική απειλή


Ενας σαουδάραβας κατασκευαστής βομβών, ο οποίος πιστεύεται ότι συνεργάζεται με το δίκτυο της Αλ-Κάιντα στην Υεμένη, είναι
ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση με τα παγιδευμένα πακέτα που είχαν προορισμό τις ΗΠΑ.

Ο 28χρονος Ιμπραΐμ Χάσαν αλ-Ασίρι, στην κορυφή του καταλόγου των πλέον καταζητούμενων τρομοκρατών στη Σαουδική Αραβία, είναι αδελφός του καμικάζι που επιχείρησε να σκοτώσει τον επικεφαλής της σαουδαραβικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Νάγεφ, πέρυσι. Ο πρίγκιπας απλώς τραυματίσθηκε κατά την επίθεση αυτή.

Κατά την επίθεση αυτή καθώς και στην απόπειρα ανατίναξης αεροσκάφους που είχε προορισμό τις ΗΠΑ τα Χριστούγεννα του 2009, χρησιμοποιήθηκε η ισχυρή εκρηκτική ύλη ΡΕΤΝ, όπλο που φαίνεται ότι επιλέγει η Αλ-Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου που έχει τη βάση της στην Υεμένη.

Επίσης, στην Υεμένη συνελήφθη 22χρονη φοιτήτρια που θεωρείται ύποπτη για την αποστολή των παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων για τις ΗΠΑ. Η νεαρή φέρεται να έστειλε τα πακέτα με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε δύο αμερικανικά εμπορευματικά αεροσκάφη, συνελήφθη στο σπίτι της στην πρωτεύουσα Σαναά.

Τα δύο δέματα ανακαλύφθηκαν την Παρασκευή στα αεροδρόμια των Ανατολικών Μίντλαντς στην κεντρική Αγγλία και του Ντουμπάι σε πτήσεις προερχόμενες από την Υεμένη. Προορισμός τους ήταν συναγωγές στο Σικάγο, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος 'Αλι Αμπντάλα Σάλεχ είπε στους δημοσιογράφους ότι η Υεμένη είχε προειδοποιηθεί νωρίτερα για τη νέα αυτή γυναίκα από τις αμερικανικές αρχές. Αμερικανοί αξιωματούχοι την είχαν εντοπίσει από μια κάρτα SIM κινητού τηλεφώνου που ήταν κολλημένη σε ένα από τα πακέτα. 


news.it.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...