Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Τη γλίτωσε ο Κασιδιάρης....λόγω Βουλευτικής ασυλίας



Η Βουλή τελικά θα αποφανθεί εάν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, θα καθίσει η όχι στο εδώλιο του κατηγορουμένου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για σειρά αδικημάτων που αφορούν, κατά τη Δικαιοσύνη, στην εμπλοκή του σε υπόθεση επίθεσης και ληστείας σε βάρος καθηγητή στην πανεπιστημιούπολη, στου Ζωγράφου. 

Ο Ηλίας Κασσιδιάρης που επρόκειτο να δικαστεί σήμερα για την υπόθεση αυτή από το Β΄ Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, είχε υποβάλλει σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή αίτημα για άρση της βουλευτικής του ασυλίας, στην εισαγγελία Εφετών της Αθήνας το οποίο ήδη διαβιβάστηκε στη Βουλή. Έτσι, μέχρι η Βουλή να αποφανθεί για το αν θα πρέπει η όχι να γίνει άρση της βουλευτικής του ασυλίας, ο βουλευτής δεν μπορεί να καθίσει στο εδώλιο. 

Πάντως η σημερινή προγραμματισμένη δίκη του αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου λειτουργίας και η υπόθεση αναμένεται να επανέλθει ενώπιον του δικαστηρίου την ερχόμενη Παρασκευή. 

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αφορούν σε συνέργεια σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο πέντε άγνωστοι δράστες το 2007 επιτέθηκαν σε καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών με γκλομπ και, αφού τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στο οπίσθιο τμήμα του δεξιού μηρού, του αφαίρεσαν την ταυτότητά του διά της βίας. Στη συνέχεια, κατά το κατηγορητήριο, διέφυγαν με αυτοκίνητο, που τους παρείχε ο Η. Κασιδιάρης, την πινακίδα του οποίου είχε σημειώσει αυτόπτης μάρτυρας. 

Σύμφωνα με έρευνα της αστυνομίας, το αυτοκίνητο ήταν πράγματι μισθωμένο στο όνομά του. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και την εμπλοκή του στην όλη υπόθεση. 

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...