Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Γυμναστική κατά της «βιολογικής φθοράς»


Το ανθρώπινο σώμα έχει φτιαχτεί για να χρησιμοποιείται. Ό,τι δε χρησιμοποιείται, ή δε χρησιμοποιείται σωστά, κάποια
στιγμή αδυνατεί να ανταποκριθεί στο έργο για το οποίο φτιάχτηκε. Έτσι φθείρεται, παρακμάζει και αργά ή γρήγορα, πέφτει σε αχρηστία.

Τα γυμνασμένα άτομα διαθέτουν καλύτερη εμφάνιση γιατί έχουν περισσότερους μύες και λιγότερο λίπος,  ενώ τα οστά τους έχουν μεγαλύτερη  πυκνότητα, είναι πιο γερά και στερεά και κινδυνεύουν λιγότερο από οστεοπόρωση.

Οι γυμνασμένοι χρειάζονται συνολικά περισσότερες θερμίδες από αυτούς που δεν γυμνάζονται για να διατηρήσουν το σωματικό τους βάρος κι έτσι μπορούν να τρώνε περισσότερο. Η καρδιά του γυμνασμένου δουλεύει πιο ξεκούραστα και έχει μεγαλύτερη ικανότητα απόδοσης, ενώ η  χοληστερίνη και η αρτηριακή πίεσή του, είναι καλύτερη από αυτή του αγύμναστου.

 Άντρες και γυναίκες που αθλούνται έχουν καλύτερη λειτουργία του ορμονικού συστήματος, με αποτέλεσμα καλύτερη φυσική κατάσταση κι αποδοτικότερο έλεγχο του στρες.

Η γυμναστική καθυστερεί τη βιολογική φθορά («γηρατειά») κι αποτελεί ισχυρό σύμμαχο στη μάχη κατά του χρόνου και των ασθενειών.Ο προσδοκώμενος χρόνος ζωής είναι κατά 5 - 10 χρόνια μεγαλύτερος στα άτομα που ασκούνται συστηματικά, έχουν φυσιολογικό βάρος και προσέχουν τη διατροφή τους.

Κοινωνικά και ψυχολογικά, ο ιδιαίτερος τρόπος ζωής που, λίγο ως πολύ, όλοι όσοι ασκούνται προσπαθούν να προσεγγίσουν, βελτιώνει την κοινωνικότητα, τονώνει την προσωπικότητα, αυξάνει την μαχητικότητα και κορυφώνει την επιθυμία για δράση και ζωή.

Αποτέλεσμα της καλής οργανικής και φυσικής κατάστασης σε συνδυασμό με την καλύτερη ψυχολογική διάθεση του γυμνασμένου ατόμου, είναι η δημιουργία ευνοϊκότερων προϋποθέσεων για μία καλύτερη σεξουαλική ζωή.


Πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...